ארכיון של: ספטמבר 2016
סיור ברפתות – יהודה וינשטיין: "חייבים להסתגל למציאות החדשה"
יהודה וינשטיין (69) החל לחלוב פרות כשרבים מאיתנו עדיין לא נולדו. 50 שנות רפת במגוון תפקידים, הופכים את החקלאי הזה לאדם מיוחד. לרגל פרישתו מהרפת ויציאתו לפנסיה, הצפנו עד כפר בלום בכדי לנסות ולסכם, 50 שנות רפתנות. ולא, הוא לא טיפוס נוסטלגי ויש לו כמה אמירות קשות וגם מעניינות על מצב הענף. ואם מחפשים יקיר לענף, הרי הוא כאן. ראיון אחרון ופרידה
ד"ר גשן: "השקעה ברווחת הפרה היא צו השעה"
ד״ר תמיר גשן נכנס לפני כ-3 חודשים לתפקיד מנהל השירותים הווטרינריים בשדה במשרד החקלאות. בן 48 נשוי ואב ל-4 בנים. בוגר לימודי ווטרינריה בישראל, עסק ברפואת חיות משק בעיקר בקר לחלב, מומחה למחלות בקר, שנים לימד במשך שנים רבות בבית הספר לרפואה ווטרינרית. בראיון ראשון הוא מדבר על מצב הענף, מחלות ותוכניות לעתיד, ד"ר גשן "איכות חיי הבקר, הינו אחד מהנושאים החשובים שעל סדר היום"
ד"ר פרידמן: "שמירה על בריאות הציבור, איכות החלב ורווחת בע"ח יבטיחו את המשך קיום ושגשוג ענף החלב "
ד״ר פרידמן, מנהל את המערך הארצי לבריאות העטין ואיכות החלב (מאל"ה), נחשב לאחד המומחים בתחומו. 40 שנה בענף, ווטרינר במקצועו, הרואה את ענף החלב הולך ומשתנה ממש לנגד עיניו. ד"ר פרידמן בראיון קיץ חם ל'משק הבקר והחלב' אומר "אין לי בכלל ספק כי הענף ישרוד וימשיך קדימה, השאלה היא רק, באיזו מתכונת"
החקלאים: ״על מדינת ישראל לטפל טיפול יסודי ולהחמיר ענישה נגד גנבים״
תקרית הירי במושב בית אלעזרי, שבמהלכה ירה חקלאי בגנב והרגו, האירה שוב את המציאות הבלתי נסבלת שבה מתפקדים וחיים, חקלאים ברחבי הארץ. לצד אוזלת יד מתמשכת של משטרת ישראל והרשות האוכפת, נגרם נזק עצום לחקלאים ומשקים רבים עומדים על סף פשיטת רגל. אנחנו, ב'משק הבקר והחלב' סיקרנו וכתבנו ארוכות על נושא כאוב זה. האם לא הגיע הזמן שממשלת ישראל תעשה משהו בנדון ותבצע את המוטל עליה במסגרת החוק.
לזכרו – יוסי בגון הלך לעולמו
אחד מעמודי התווך של ענף הרפת בישראל, הלך לעולמו לפני כחודשיים וזאת לאחר מאבק במחלה קשה. מאיר בראון, חברו הטוב ספד לו " יוסי היה איש יקר, איש שהאמין בענף, יוצר וחבר אמת, איש הגון ואמיץ". ביגון נקבר בקיבוצו, יפעת כשהוא בן 70 במותו.
ריכוז נתוני ענף החקלאות לשנת 2015
התאחדות חקלאי ישראל הציגה: ריכוז נתוני ענף החקלאות לשנת 2015: ירידה משמעותית בשנתיים האחרונות בערך הייצוא הטרי של 700 מיליון ₪ עוד עולה כי הוצאה משפחתית חודשית לתוצרת חקלאית (לרבות חלב, ביצים, פירות, ירקות, בשר ודגים) הינה 7.1% מההוצאה המשפחתית הכוללת החודשית ועומדת על סך 1027 ₪ בלבד לחודש מתוך 14501 ₪ לחודש.
התקדמות גנטית בבקר לחלב בעידן הסלקציה הגנומית
רקעבמהלך המחצית השנייה של המאה ה-20 סלקציה על בסיס מבנה משפחתי ונתוני ייצור היו מוצלחים מאוד בעיקר בבקר לחלב. היסטורית, מבחני צאצאים היו שלב קריטי באיתור פרים מצטיינים. השיפור בבקר לחלב נבע משימוש נרחב של הזרעה מלאכותית להשאת ההשפעה של פרי עילית. יחד עם זאת, ההתקדמות הגנטית הוגבלה על ידי משך הזמן והעלות של מבחן […]